Pasty Azjatyckie, Tajskie |  Kung Food

Pasty

W krajach azjatyckich pasty są znacznie bardziej popularne niż w krajach Europy Zachodniej czy nawet w Ameryce. Stanowią one gotową bazę zarówno do wielu smażonych, jak i pieczonych dań oraz zup. Do najpopularniejszych azjatyckich past należą pasty curry – żółta, zielona czy czerwona pasta curry, a także Nam Ya, pasty sojowe, pasta Tom Ka, pasta Tom Yum czy pasta z tajskiej bazylii. Bez względu na ich rodzaj stanowią one znakomity dodatek, który znacząco podnosi walory smakowe wielu potraw. Nierzadko są źródłem wyczuwania piątego smaku, czyli tzw. umami.

Żółta, zielona czy czerwona pasta curry – która dla kogo?

W naszym asortymencie znajdują się wyłącznie produkty wysokiej jakości, o wyjątkowym aromacie i smaku. Każda z past powinna być indywidualnym wyborem dostosowanym do oczekiwań klienta. Jeśli ktoś spodziewa się łagodnego smaku, powinien wybrać żółte curry, nieco ostrzejsze jest curry czerwone, zielone proponujemy natomiast miłośnikom intensywnego palenia. Żółta i czerwona pasta curry oraz inne produkty dostępne są zarówno w niewielkich, jednorazowych opakowaniach, jak i tych bardziej ekonomicznych. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą.

Podkategoria

Aktywne filtry