MAKARON INSTANT Z KURCZAKIEM W TEMPURZE

w: PRZEPISY Data:

Pozwól sobie na odrobinę orientu w swojej kuchni!

Proponuję proste i szybkie danie orientalne z makaronem błyskawicznym i kurczakiem w tempurze. Takie jednodaniowe/ jednopudełkowe dania są absolutnie moimi faworytami, bo nadają się wprost idealne do pracy czy do ogrzania na następny dzień :)

Składniki na danie dla około 3 osób:

makaron błyskawiczny 150g- Makaron Błyskawiczny THREE COCONUT TREE 500g

papryka czerwona- 2 sztuki

pieczarki- 200g (lub więcej; w zależności od upodobań)

olej kokosowy- 1 łyżka- Olej Kokosowy Rafinowany TARGROCH 500 ml

sos sojowo-grzybowy- 2-3 łyżki Sos Sojowo-Grzybowy HAIYIN BRIDGE 750g/600ml

sos słodko-ostry- według uznania Sos-Słodko-Ostry Chilli Do Kurczaka COCK 650ml

400 g kawałków piersi kurczaka w tempurze-> jprzepis tutaj

1. Wrzącą wodą zalej makaron i pozostaw go pod przykryciem na jakieś 5-7 min. W tym czasie zabierz się za pokrojenie papryki i pieczarek.

2. Na rozgrzaną patelnię/ wok dodaj łyżkę oleju kokosowego, po chwili dodaj pokrojone produkty.

3. Zabierz się za przygotowanie kurczaka w tempurze, od czasu do czasu mieszaj paprykę i pieczarki. Dodaj sos sojowo-grzybowy.

4. Dodaj makaron na patelnię i dobrze wymieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Komentarze

Zostaw swój komentarz